Aug 22, 2011

bodoh

Views
Bodoh ek kau ' terlalu miskin sangat ek sampai nak curi vedges aku . Nak pakai barang orang sekali pun cakap la bodoh ' bulan puasa yang mulia nie pun kau masih nak mencuri kan ! Tak mampu buat cara tak mampu ' tak payah nak bedal orang lain punya . Da la vedges tu aku nak buat untuk kasut raya aku , da tu kau boleh curikan , sumpah ! sakit hati . Aku beli pakai duit , bukan daun !!! Tu duit dari parents aku , bukan parents kau !!! Kau yang main kasar kan , kau ingat aku senyap - senyap kau boleh buat aku macam nie . Allah akan balas perbuatan kau ! Aku doakan kau tak akan selamat dekat dunia nie , kau da buat aku sakit hati .  Kau akan rasa satu hari nanti ape yang aku rasa .






terima kasih sudi membaca cerita saya

Aug 18, 2011

sabar je la

Views
Balik dalam  kepenatan ' masuk - masuk  bilik tengok kasut aku tak ada dekat bawah katil . Tak bengang pulak kau ' nak pakai bagi tahu la . Awak tu meminjam barang ' sedor la sikit kawan . Kau sahaja buat aku marah kan !!! 
terima kasih sudi membaca cerita saya

Aug 17, 2011

roomate aku '

Views
Nie la roomate baru aku ' nama dia ina . Umur baru 18 tahun , pangkat adik aku . Heeee . Mula - mula aku memang tak rapat dengan dia ' tak tahu kenapa ? Aku pun tak tahu macam mana boleh rapat . Lagi satu dia suka pandang orang atas bawah - atas bawah . Ape masalah tak tahu la aku ' dia kata memang dia macam tu . Hmmmmmm ' yang aku tak suka dia nie suka menjerit ' boleh binggit telinga aku dibuatnya . Setakat ini dia okay la dengan aku ' kutuk belakang tu aku tak tahu la dia . Aku selesa je dengan dia ' Tapi aku risaukan dia je yang tak selesa dengan aku ye la dia kan rapat dengan budak - budak nie . Budak - budak nie mana la suka dengan aku ' padahal aku tak pernah pun cari masalah dengan diaorang . Hmmmm ' lantak pie la :) Sebenarnya aku nak rapat dengan dia macam budak bilik lain ' tapi  ???? Ntahh la "aku harap tak ada pape yang berlaku lepas nie . aku sayang kau la buncit !! 
terima kasih sudi membaca cerita saya

Aug 16, 2011

aku tak sangka

Views
Ape masalah kau ?? Ada aku kacau kau ke sampai kau tak puas hati dengan aku sangat ! Suka hati aku la nak pergi gig tu ke ape ? Kau jeles ek sebab tak dapat ikut ' cakap je la wei . Face to face sudah , tak payah nak publish dekat facebook . Sumpah !! Aku tak faham dengan korang . Aku tahu korang tak suka dengan aku . Ape aku boleh buat tu ? tapi aku tak ada kacau korang pun kan ? Ingat aku kisah bf aku tu artis ke ape ? Lantak dia la , sikit pun aku tak bangga sangat la . Tak payah la kau nak kacau aku sangat ' aku tak pernah pun kacau hidup kau pun kan .


    •  haha okayy :) nanti saya nak dtg saya bgtahuu awok taw taww .
      August 2 at 3:04pm · 

    • haha.okyy.ajak kakak awak sekali ! HAHAHA
      August 2 at 3:05pm · 

    •  haha alaaa kakak tuu tak payah laa ajak menyibok je . menyampah aa nak tgk mukaa dea , baik tgk mukaa awok je kan kann :)
      August 2 at 3:07pm · 

    •  hahahaha.dia kan HOT.VINTAGE kot.
      August 2 at 3:09pm · 

    •  ouhh . now pakai vintage pulak ke ? haha .
      August 2 at 3:11pm · 

    • dari dulu kot.tak tau ke? brg dia semua vintage.hahaha
      August 2 at 3:13pm · 

    •  entahh tak amek tahu pun . haha bajet aa dea tuu . minggu lps dea p johor dgn balak dea n cupin.
      August 2 at 3:15pm · 

    • ohh yke? tak nak ambik tau.hahaa
      August 2 at 3:17pm · 
    •  hahaha giget awok kangg !
      August 2 at 3:18pm · 

    •  hahha,wekkk :p dia buat ape kat johor?
      August 2 at 3:19pm · 

    •  ada gigs le . dea skang main gigs hardcore punyee .pun bolee haha
      August 2 at 3:21pm · 

    •  hahaha.biasa lahh.awek artis kot. HAHA.
      August 2 at 3:22pm ·  ·  1 person

    •  haha stakat artis hardcore tak muncul kat tv baik tak payah haihh
      August 2 at 3:23pm · 

    •  ape nih? mmg music 'bawah tanah' jela. mane blh jadi mcm DAFI AF
      Saturday at 9:01pm · 

    •  ejam.i love hardcore but not her BF. HAHAHA
      Sunday at 1:40am ·  ·  1 person

    •  hahah. ok
      Sunday at 4:39am · 

terima kasih sudi membaca cerita saya

Aug 15, 2011

happy birthday

Views
genap 15 / 08 / 2011 . jam 12.00 tengah malam 
umur aku cecah 20 tahun 
wahhh ' da tua aku kan . sekejap je masa itu berlalu . 
orang pertama wish dekat phone ialah bie , selepas itu cinta aku bulan chantek , nadiah khalid , ina budak bilik aku , last mak aku . nie sahaja yang aku dapat mesej dalam phone . 
dekat fb pun tak banyak ' haaahhh tu lantak korang la .
aku tak mengharap pun semua orang wish dekat aku . 
yang mana da wish tu terima kasih banyak - banyak . 
sayang korang !!!!


terima kasih sudi membaca cerita saya

Aug 6, 2011

enam bulan sudah !!!!

Views
+  i love you sayang , genap 6 bulan kita tawin . bie sayang sangat - sangat dekat bby . kita jaga hubungan kita ekk sayang  + 

nie yang bie hantar pada aku ' heeee  
thanks bie !! ingat jugak tarikh perkhawinan kita kan  
haaaa ' gedik la sialllll !!!!
 thanks bie selama nie sanggup layan kerenah bby selama 6 bulan 
bby sayang bie sangat - sangat 
bby tak nak kehilangan bie ' 
bie la segala - galanya buat bby 
 i love you nor afizi bin noor shamsuddin !!!!!!


terima kasih sudi membaca cerita saya

Aug 4, 2011

hanya sekeping murtabak '

Views
menu berbuka aku hari ini sangat simple iaitu murtabak dan roti john  ' 
dan aku ingatkan aku tak kenyang bila makan , makanan itu .
tapi alhamdulillah ' 
hanya sekeping murtabak sahaja aku rasa kenyang sangat ,
macam makan nasi dua pinggan subha'nallah  '
nasib baik aku tak beli makanan lebih .
 huhhhhhh :P
roti john pun aku makan hanya dua potong ' tu pun da tak larat .
 + murtabak +
+ roti john + 

terima kasih sudi membaca cerita saya

afizi nor shamsuddin !!!!

Views
bby rindu sangat - sangat dekat bie 
sampai bby demam - demam tahu 
bila bby dapat jumpa bie lagi 
bby da tak sanggup nak menahan rindu bby pada bie .
bby nak bie !!!!!


terima kasih sudi membaca cerita saya

Aug 3, 2011

demam aku datang lagi

Views
hari nie terpaksa ponteng kelas , sebab tak larat nak pergi kelas
kesihatan aku masih 50 / 50 
ingatkan semalam demam aku sudah pulih 
dari puasa pertama hingga hari ini demam aku masih belum pulih
mak ada cakap kalau tak larat nak puasa ' 
buka je la jangan paksa diri tu 
tapi aku rasa malas pulak nak buka ' sebab malas nak ganti 
makan ubat pun aku rasa tak berkesan ' kenapa ekk '
ya'allah sembuhkan la penyakit hamba mu ini . 



terima kasih sudi membaca cerita saya

Aug 1, 2011

first puasaaa

Views
huhhhh ' dalam pukul 5.30 dapat panggilan daripada dad cakap nak datang then hantar makanan ' tiba - tiba je kepala aku pening ' pahal ntahh . aku pun layan je la kepala otak aku nie . lepas buka puasa pulak makin bertambah pulak pening kepala ' sebelum buka azan masuk je terus solat maghrib lepas tu baru makan . lepas makan terus tido sebab aku terasa terlali sejuk  ' badan aku lemah sangat - sangat . aku tertido dari pukul 8 sampai pukul 10.30 ' tu pun kejap - kejap terjaga . alhamdulilah , selepas dapat panadol dari bie , badan aku semakin pulih . thanks kawan ' itu sahaja yang dapat aku kongsikan pada malam ini . heeeee :)
terima kasih sudi membaca cerita saya

bella ahmad

Views
aku terlalu rindukan kau bella ahmad. sejak akhir - akhir ini aku selalu mimpikan dia . mimpi itu menunjukkan aku da dia sudah berbaik seperti dahulu . aku ingatkan ape yang aku mimpi itu betul - betul berlaku ,  rupanya tidak ' itu sekadar mimpi . sedih aku dibuatnya . aku da anggap dia macam adik aku sendiri , tapi kitaorang tak bertegur mungkin atas kesalahan aku sendiri . aku pun tak tahu ape yang aku sudah lakukan sampai jadi tahap macam nie , nak tak nak aku kena terima ape yang berlaku . bila aku rindukan dia , aku tengok balik gambar kitaorang bersama , rasa nak menangis pun ada . sekarang dia da meninggalkan hostel ini , lagi aku terasa sunyi . dulu bila aku ada masalah , dia la tempat aku mengadu , tapi sekarang tidak !!!! arghhhh ' yallah kuatkan la hati hamba mu ini . aku tak akan lupa kenangan aku dengan dia . aku sayangkan kau bella ahmad !!!!




terima kasih sudi membaca cerita saya

puasa la weii '

Views
1 / 08 / 2011 
selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua umat islam . sekejap je da masuk bulan ramadhan ' yang membuatkan aku sedih sebab tak dapat bersahur dengan family dan berbuka dengan family . terpaksa la berbuka sorang - sorang dekat hostel , tak dapat nak makan sedap - sedapkan . tak ape sekejap je ' minggu depan da baik kampung . harap tahun nie dapat puasa penuh ' malas la nak ganti - ganti puasa nie . 


terima kasih sudi membaca cerita saya

hari terakhir dengan si dia

Views
29 / 07 / 2011 
hari terakhir dia di kolej ' rasa berat hati nak lepaskan dia . sebab lepas nie aku akan kehilangan insan yang aku sayang dan aku cintai selama beberapa bulan . sanggup tak sanggup , aku kena terima semua nie . sedih lepas nie aku tak dapat tengok muka dia lagi , senyuman dia , gelak ketawa dia . subhanallah !!! pape pun bby nak bie tahu bby sayang bie sangat - sangat . walaupun kita jauh cinta dan kasih sayang bby tak akan kurang !!! bby kena terima dengan permergian bie ' bby akan cuba hidup tanpa bie di kolej . bby sentiasa rindu dekat bie . 




terima kasih sudi membaca cerita saya

masalah . masalah . masalah .

Views
ape la masalah korang nie kan , tak habis - habis sibuk nak jaga tepi kain orang . jaga tepi kain sendiri sudah . tak perlu la nak sibuk - sibuk pasal orang lain . tak boleh tengok orang lain senang sikit kan ' ada je point korang . sebelum nie aku duduk hostel jugak , tapi tak ada la jumpa peragai macam korang nie terlalu menyibuk hal orang . sudah - sudah la tu nak buruk - burukkan orang . tak dapat ape pun ' dapat dosa lagi adalah la . haishhhh ' aku pun tak kata la aku nie perfect sangat , tapi aku pelik ' aku tak kacau korang tapi korang sibuk nak kacau aku kenapa ??? ape masalah korang ' ape lagi yang korang tak puas hati dengan aku !!!! hmmmmm ' lantak korang la nak buat ape ' itu hak korangkan . janji aku tak kacau hidup korang ' aku tak buruk - burukkan korang !!!
terima kasih sudi membaca cerita saya